Ahold

Ahold-divisie breidt uit in VS

AMSTERDAM (AFN) – Giant Carlisle, een van de Amerikaanse divisies van Ahold, gaat uitbreiden in en rond de stad Philadelphia. De onderneming heeft een principeovereenkomst gesloten met Genuardi’s Family Markets, een dochter van Safeway, voor de overname van 16 supermarkten. Met de transactie is een bedrag van 106 miljoen dollar, ruim 82 miljoen euro, gemoeid.

De overname past binnen de groeistrategie van Ahold. Het concern heeft eerder gezegd te kijken naar groeimogelijkheden in en rond de huidige markten in de VS en in Europa. Het is de eerste keer dat onder verantwoordelijkheid van topman Dick Boer een overname van dergelijke omvang in de VS plaatsvindt.

De koop zal naar verwachting in de eerste helft van 2012 rond zijn. De Genuardi’s-supermarkten in en rond Philadelphia zullen worden omgebouwd tot Giant-winkels.
(bron: de telegraaf 05-01-2012)
 
Heeft Ahold niet geleerd van het boekhoudschandaal bij Ahold-dochter U.S. Foodservice in 2003. (Those that fail to learn from history, are doomed to repeat it.” –Winston S. Churchill)

Weet u het nog:
U.S. Foodservice sjoemelde met inkoopkortingen. Het ging hierbij om bonussen die distributeurs ontvingen van hun leveranciers. De hoogte van de bonus was gekoppeld aan de uiteindelijke afname. U.S. Foodservice bleek de bonussen al te boeken, terwijl zij nog niet waren ontvangen.

Hierbij de grafieken:

De weekcyclus nadert het einde. Wij zien dat de weekcyclus 20 weken onderweg is en een cycluslengte is gemiddeld 20 weken.  Daarnaast zien we negatieve divergentie. Hogere koersen en een lagere indicator. Dit betekent vaak  lagere koersen.

De dagcyclus is ook aan het dalen en de cyclus is op dag 13. Ook hier is de gemiddelde cycluslengte 20 dagen.

Conclusie:

Ik verwacht dat de koers van Ahold terug gaat naar €9,70 -€ 9,50. Op dit niveau is Ahold weer koopwaardig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s