Crude Oil

Zorgen om Iran stuwen olieprijs omhoog

(Novum/Dow Jones) – De olieprijs loopt maandag op, vooral door zorgen om de situatie in Iran  nadat de Iraanse regering andere olieproducenten afgelopen weekend waarschuwde de productie op te voeren indien de Iraanse exporten worden geweerd. Lees hieronder de rest van het artikel.
 
Wij zullen eens kijken of de grafieken dit beeld bevestigen.
 
Maand- week en daggrafieken
 
  
Ook uit de grafieken blijkt ook een stijgende olieprijs.
In alle drie de grafieken is een stijgend trend zichtbaar sinds begin oktober 2011.  16 januari is er bodem gezet in de daggrafiek. Long als koers boven de € 99,81 sluit. Stop-loss 97,40
 
 
 
 
 

Zorgen om Iran stuwen olieprijs omhoog

(Novum/Dow Jones) – De olieprijs loopt maandag op, vooral door zorgen om de situatie in Iran nadat de Iraanse regering andere olieproducenten afgelopen weekend waarschuwde de productie op te voeren indien de Iraanse exporten worden geweerd.

Bezorgdheid om de Europese schuldencrisis, die werd aangewakkerd door de afwaardering van diverse eurolanden vrijdag door ratingbureau Standard & Poors’, houden de winsten evenwel beperkt, zeggen analisten.

De olieprijs blijft vermoedelijk volatiel door de zorgen over aanbod enerzijds, en de vraag anderzijds, stellen marktpartijen. “De olieprijzen kunnen zowel aanzienlijk omhoog als omlaag. Het enige waar we zeker van kunnen zijn, is dat de prijzen volatiel zullen zijn”, zegt PVM’s David Hufton.

Hoewel Iran niet specificeerde wat het land zal doen als andere producenten rond de Golf de olieproductie zullen opvoeren in het geval van een embargo, groeide de angst dat de Islamitische Republiek de Straat van Hormuz zal afsluiten.

Olieminister Ali Naimi van Saudi-Arabië trachtte vervolgens de vrees voor een lager aanbod van olie weg te nemen door in een interview met CNN te benadrukken dat het land ‘vrijwel direct’ de productie kan opvoeren met twee miljoen vaten per dag. Saudi-Arabië produceert momenteel tussen de 9,4 miljoen en 9,8 miljoen vaten per dag.

Vakbondsleiders komen ondertussen maandag in Nigeria bijeen nadat de regering de controversiële verhoging van de brandstofprijzen vrijwel geheel terugdraaide. “Nigeria blijft echter een chronische bron van zorgen”, aldus Hufton.

De februarifuture voor een vat ruwe olie noteert maandag 0,7 procent hoger op 99,38 dollar.
(bron: nieuws.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s