Beurs vooraf

Vorige  week is Griekenland is erin geslaagd om genoeg investeerders mee te laten doen aan de beoogde schuldverlichting voor het noodlijdende land. 85,8%  van de houders van obligaties die onder de Griekse wet zijn uitgegeven hebben ingestemd met het akkoord. De obligatieruil moet de schulden van Griekenland aan private investeerders met 107 miljard euro verlagen. De claims van banken, verzekeraars, hedgefondsen en andere investeerders bedragen momenteel ongeveer 206 miljard euro.

De investeerders krijgen door het akkoord nieuwe obligaties, die ruim de helft minder waard zijn dan hun oorspronkelijke leningen aan Griekenland. Doordat de rente op de obligaties lager is en de looptijd van de nieuwe leningen langer, loopt de totale afschrijving op tot circa 75 procent. Faillissement van Griekenland is hiermee voorlopig voorkomen.

 Daarnaast zorgden afgelopen week goede berichten over de Amerikaanse arbeidsmarkt voor hogere koersen.

Deze week worden dinsdag de cijfers van detailhandelsverkopen van de Verenigde Staten gepubliceerd. De verwachting is dat deze met 1% is toegenomen. Ook komen op deze dag de beleidsmakers van de FED (Amerikaanse centrale bank) bij elkaar. De verwachting is dat ze komen met uitspraken over de stand van de economie.

Donderdag komt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) met cijfers voor Nederland:omzet van de detailhandel en de industriële productie over de maand januari. Daarnaast wordt de stand  van de werkloosheid over februari bekend gemaakt          

Vrijdag komen uit Amerika de consumenten prijs index over februari en het consumentenvertrouwen van Michigan.

In Amsterdam komen de volgende bedrijven met cijfers:

Woensdag       : AMG
Donderdag      : Boskalis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s