Beurs vooraf

on

Het cijferseizoen is voorbij zodat veel richtinggevend bedrijfsnieuws niet voorhanden is. De beleggers zullen zich moeten richten op de macrocijfers de komende tijd. 

Maandag wordt de de Ifo-index over maart bekendgemaakt. De verwachting is een cijfer van 109.7. Vorige maand was dit cijfer 109.6  De Duitse Informatie en Foschung (Ifo) Bedrijfsklimaat Index bepaalt het bedrijfsklimaat en voorwaarden in de Eurozone.
De notering wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 7.000 bedrijven.
Een hoger dan verwachte notering moet beschouwd worden als positief voor de EUR, terwijl een lager dan verwachte notering moet beschouwd worden als negatief voor de EUR.

Dinsdag staat het consumentvertrouwen van de Verenigde Staten op de agenda. Er wordt een daling verwacht van 0.5 naar 70.3. Het Consumentenvertrouwen meet het niveau van vertrouwen van de consument in de totale economische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is in de totale economische activiteit. Een hogere notering duidt op een groter optimisme bij de consument.

Woensdag zal worden uitgekeken naar het cijfer van De Basisbestellingen van duurzame goederen. De verwachting is 1.5%  ten opzicht van vorige maand -3%  De Basisbestellingen van duurzame goederen meet de wijzigingen in de totale waarde van nieuwe bestellingen voor duurzame producten, uitgezonderd transport. Omdat bestellingen voor vliegtuigen zeer volatiel zijn, geeft het basiscijfer een betere maatstaf voor de trends van de bestellingen.
Een hogere notering indiceert stijging van de activiteit van de producenten.

Donderdag het BBP en aanvragen werkloosheid vergoeding.
Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de meest algemene maatstaf om de economische activiteit te meten en een sleutelindicator van de economische gezondheid. Verwachting 3% geen verandering tov vorige maand.

Aanvragen Werkloosheidsvergoeding . Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een jobtoename van enige betekenis te signaleren  Verwacht 350.000 – vorige 348.000

Vrijdag
Het Michigan Consument Sentiment Index. Verwacht 75.1 – vorige 74.3

De Michigan Consument Sentiment Index meet het niveau van het consumentenvertrouwen in de ecomische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit. Het wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 500 consumenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s