Beurs vooraf

on

In de eerste week van het tweede kwartaal zullen nieuwe cijfers over met name de Amerikaanse economie naar verwachting de stemming op de beurzen bepalen. Met de graadmeters op recordhoogtes, verwachten analisten een mogelijke teruggang als er tegenvallende gegevens tussenzitten.

Maandag wordt de ISM productie index over maart bekendgemaakt. De verwachting is 53 het vorige cijfer was 52.4
De Productie Index van het Institute of Supply Management(ISM) volgt de hoeveelheid van productieactiviteit van de vorige maand. Deze gegevens worden beschouwd als een zeer belangrijke en betrouwbare economische maatstaf. Als de index een waarde heeft onder 50, ten gevolge van een vermindering in de activiteit, duidt dit meestal op een economische recessie, zeker als de trend zich de volgende maanden voortzet. Een waarde aanzienlijk groter dan 50 indiceert gewoonlijk een tijd van economische expansie. De ISM index is het resultaat van een maandelijkse enquête onder meer dan 400 bedrijven in 20 sectoren in de 50 staten.
De toonaangevende kwaliteit van de ISM werd al bewezen in de tijd. Gedurende een recessie, kan de bodemwaarde van de ISM met een aantal maanden voorafgaan aan het keerpunt van de economische cyclus.

Woensdag komt de Europese Centrale Bank (ECB) met de beslissing naar buiten over de kortetermijnrentevoet. De beslissing om de rentevoet te bepalen hangt grotendeels af van de groeiverwachting en inflatie. Het voornaamste doel van de centrale bank is het bereiken van prijsstabiliteit. De verwachting is dat de rente ongewijzigd blijft op 1%.
Daarnaast worden woensdag de notulen van de vergadering van de Federal Reserve, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, openbaar gemaakt. Beleggers zullen daarin bevestiging zoeken dat de Fed van plan is de steunmaatregelen voor de economie voorlopig te continueren.

Omdat de beurzen vrijdag gesloten zijn in verband met Goede Vrijdag, komt het belangrijkste cijfer van deze week, over de Amerikaanse werkgelegenheid, pas na Pasen. Economen verwachten dat er in maart circa 201.000 banen zijn bijgekomen, tegen een toename van 227.000 in februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s