Beurs vooraf

on

De beurzen starten de week met een vertraagde reactie op de tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die vrijdag naar buiten kwamen. Op Goede Vrijdag waren alle belangrijke beurzen gesloten. Europa waren paasmaandag nog gesloten dit in tegenstelling tot Azië en Amerika
 
Vandaag wordt ook een start gemaakt  met het kwartaalcijferseizoen. Aluminiumgigant Alcoa komt als eerste met de resultaten van het afgelopen kwartaal.
 
Woensdag komt de Amerikaanse centrale bank, de Fed met het Beige Book.  Het Fed Beige Book is een rapport over de actuele economische gang van zaken in elk van de 12 federale Reserve districten over de gehele VS.
Het geeft een beeld van de economische trends en uitdagingen in de VS.
Het wordt 8 keer per jaar gepubliceerd, 2 weken voor elke FOMC meeting. Dit rapport wordt gebruikt door het FOMC voor zijn beslissing over de kortetermijnrentevoeten.
Een optimistische beoordeling moet beschouwd worden als positief voor de USD, terwijl een pessimistische beoordeling beschouwd moet worden als negatief voor de USD.
 
Donderdag. Wordt de handelsbalans van de Verenigde Staten over februari bekend gemaakt de verwachting is -52,6 miljard tegen -52 miljard vorige maand.
 
De Handelsbalansindex meet het verschil in waarde tussen geëxporteerde en geïmporteerde goederen (export min import). Dit is de grootste component van de betalingsbalans van een land. Exportgegevens kunnen een beeld geven van de Amerikaanse groei. Import geeft een indicatie van binnenlandse vraag.
Omdat buitenlanders binnenlandse valuta moeten kopen om te betalen voor de exportproducten van het land, kan dit een aanzienlijk effect hebben op de USD.
Een hoger dan verwachte notering moet beschouwd worden als positief voor de USD, terwijl een lager dan verwachte notering moet beschouwd worden als negatief voor de USD.
 
Vrijdag staan in de VS de inflatie ( verwachting 3,9%) en het consumentenvertrouwen op de rol. Hogere noteringen voor het consumentenvertrouwen duiden op een groter optimisme bij de consument. De economen verwachten een hoger cijfer 76,5 tegen vorige maand 76,2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s