Akzo Nobel

on

 AMSTERDAM (AFN) – AMSTERDAM (AFN) – AkzoNobel heeft in het eerste kwartaal van 2012 de resultaten waarschijnlijk iets weten te verbeteren ten opzichte van de moeilijke laatste 3 maanden van vorig jaar. In vergelijking met het begin van 2011 daalde de winst echter flink, zo verwachten analisten. Alleen de omzet ging omhoog, onder meer als gevolg van een verhoging van de prijzen. AkzoNobel publiceert donderdag 19 april voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal.

Volgens analist Micha Tiekink van Rabobank zijn voor AkzoNobel vooral de marktomstandigheden in de Verenigde Staten de afgelopen tijd duidelijk verbeterd. De consumentenbestedingen gaan omhoog en daar profiteert de verfspecialist van.

Europa blijft voor AkzoNobel een zeer moeilijke markt. Maar ook hier zal het bedrijf waarschijnlijk de eerste positieve gevolgen beginnen te zien van de herstructureringsmaatregelen die het vorig jaar heeft genomen, denkt Tiekink. Dat geldt ook voor de prijsverhogingen die de onderneming heeft doorgevoerd. (ANP)

Akzo Nobel technische bekeken:

Weekgrafiek:
Weektrend : stijgend
Bodem : 25-11-2011
Cyclus : 22 koersbar (bodem-bodem; 15 en 22bars, gemiddeld 20)

Daggrafiek:
Dagtrend : stijgend
Aantal cycli : 4 (meestal 4/6 cycli voor weekcyclus)
Cyclus : 5 koersbar (bodem-bodem; 15 en 22bars, gemiddeld 20)

Fonds informatie

Gezien de stand van de cyclusindicator in de week grafiek is Akzo Nobel aan het bodemen. Als de koers de komende dagen onder de € 41,30 komt kan de koers terug naar € 38,00. Zolang we boven de € 41,30 is er niets aan de hand. Zakt de koers onder de € 41,30 eventueel een turbo short of korte calls schrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s