Beurs vooraf

Komende week wordt duidelijk hoe beleggers op de Amsterdamse beurs zullen reageren op het mislukken van het Catshuisberaad. Verliest Nederland de AAA-status, stijgt de rente en dalen de koersen? Of vallen de gevolgen, zoals sommige analisten denken, toch mee? Kredietbeoordelaars waren dit weekeinde niet bereikbaar voor commentaar op de Nederlandse politieke perikelen.
 
Dinsdag:  Verkoop van nieuwe woningen in de VS. De Nieuwe Woningen Verkoop meet op jaarbasis het aantal nieuwe residentiële woningen die verkocht werden gedurende de voorgaande maand. Dit rapport helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat helpt bij de analyse van de totale economie.
Verwachting 320.000 Vorige 313.000
 
Woensdag:  wordt in de VS Basis Duurzame Goederen Bestellingen bekend gemaakt.  
De Basisbestellingen van duurzame goederen meet de wijzigingen in de totale waarde van nieuwe bestellingen voor duurzame producten, uitgezonderd transport. Omdat bestellingen voor vliegtuigen zeer volatiel zijn, geeft het basiscijfer een betere maatstaf voor de trends van de bestellingen. Een hogere notering indiceert stijging van de activiteit van de producenten
Verwachting 0,5%  Vorige 1,8%
 
Nabeurs  komt de verklaring van de FOMC. Het Open Markt Comité van de Amerikaanse Federal Reserve is het voornaamste instrument van het panel om met beleggers over het monetair beleid te communiceren. 8 keer per jaar ingepland, onthult het de resultaten van de stemming van het comité over de rentevoeten en andere beleidskwesties, samen met de commentaren over de economische condities die de stemming beïnvloedde.
Handelaars focussen op de kleine wijzigingen aan de verklaring die de FOMC maakt aan elke verklaring.
Als de verklaring agressiever is dan verwacht, is dit gewoonlijk goed voor de USD.
Ook wordt de kortetermijnrentevoet bekend gemaakt. De verwachting is dat deze ongewijzigd blijft op 0,25%
 
Vrijdag om 16.00uur komt het cijfer van de Michigan Consument Sentiment Index.
De Michigan Consument Sentiment Indexmeet het niveau van het consumentenvertrouwen in de economische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit. Het wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 500 consumenten. Hogere noteringen duiden op een groter optimisme bij de consument.
Verwachting 75.8 Vorige 75.7
 
Tot nu toe heeft circa 23 procent van alle aan de S&P 500-genoteerde fondsen de gegevens over de eerste drie maanden bekendgemaakt. Vier vijfde daarvan overtrof de verwachtingen. De winst steeg gemiddeld met ruim 6 procent. Komende week volgen 180 van de 500 bedrijven aan de S&P
 
In Amsterdam komen de volgende bedrijven met cijfers:
Maandag        : Philips, BinckBank
Dinsdag          : KPN, ASMI, Reed Elsevier, CSM, Imtech
Woensdag     : TomTom, Mediq, Aalberts, Vopak
Donderdag    : Randstad, Royal Dutch Shell Unilever
Vrijdag            : USG-People, Wessanen, Ten Cate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s