Beurs vooraf

Beleggers hebben komende week even wat tijd om op adem te komen, na een drukke week vol kwartaalcijfers vorige week. De Amsterdamse beurs is dinsdag gesloten in verband met de Dag van de Arbeid en ook vandaag zal de handel in Nederland rustig zijn door Koninginnedag.
 
Dinsdag: In de VS wordt ISM productie index bekendgemaakt.  
                       Verwachting 53,0 Vorige 53,4
De Productie Index van het Institute of Supply Management(ISM) volgt de hoeveelheid van productieactiviteit van de vorige maand. Deze gegevens worden beschouwd als een zeer belangrijke en betrouwbare economische maatstaf. Als de index een waarde heeft onder 50, ten gevolge van een vermindering in de activiteit, duidt dit meestal op een economische recessie, zeker als de trend zich de volgende maanden voortzet. Een waarde aanzienlijk groter dan 50 indiceert gewoonlijk een tijd van economische expansie.
 
De ISM index is het resultaat van een maandelijkse enquête onder meer dan 400 bedrijven in 20 sectoren in de 50 staten De toonaangevende kwaliteit van de ISM werd al bewezen in de tijd. Gedurende een recessie, kan de bodemwaarde van de ISM met een aantal maanden voorafgaan aan het keerpunt van de economische cyclus.
 
Woensdag:  Banenrapport van loonstrookverwerker  ADP
                            Verwachting 179.000  Vorige 209.000
Het ADP Nationaal Werkgelegenheidsrapport is een maatstaf van de maandelijkse wijziging van de niet-agrarische private werkgelegenheid, gebaseerd op een steekproef van geaggregeerde en anonieme loongegevens die representatief is voor ongeveer 400.000 Amerikaanse zakenlieden. Deze publicatie, 2 dagen voordat de officiële werkgelegenheidscijfers worden vrijgegeven, is een goede prognose voor de officiële niet-agrarische loonlijstengegevens. De wijziging in deze indicator kan zeer volatiel zijn.
 
Donderdag De beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) over de kortetermijnrentevoet. De beslissing om de rentevoet te bepalen hangt grotendeels af van de groeiverwachting en inflatie. Het voornaamste doel van de centrale bank is het bereiken van prijsstabiliteit. Hoge rentevoeten trekken buitenlanders aan voor de best risciovrije return van hun geld, wat de vraag naar de valuta van het land drastisch kan doen stijgen.  De verwachting is dat de rente ongewijzigd blijft op 1%
 
Vrijdag Vandaag zijn de ogen van beleggers vooral gericht op het banenrapport over de maand april uit de Verenigde Staten de verwachting is dat er 175.000 nieuwe banen bij zijn gekomen. In maart nam de banengroei af tot 120.000, de kleinste toename sinds oktober.
Werkloosheidcijfer zal onveranderd zijn op 8,2%
 
In Amsterdam komen de volgende bedrijven met cijfers:
 
Woensdag       : TNT Express
Vrijdag        : Air France-KLM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s