Beurs vooraf

on

De verkiezingen in Frankrijk en Griekenland zullen centraal staan in het begin van de komende beursweek. Ook zal de aandacht uitgaan naar toespraken van bestuurders van de Federal Reserve en het rentebesluit van de Bank of England.

In Frankrijk strijden de socialist François Hollande en de centrumrechtse Nicolas Sarkozy om het presidentschap. Hollande gooide in de aanloop naar de verkiezingen al hoge ogen, hetgeen de financiële markten verontrustte. De socialist wil wijzigingen aanbrengen in het begrotingspact van de Europese Unie, dat door onder meer Duitsland met hand en tand bewaakt wordt.

De Griekse verkiezingen kunnen zorgen voor nog meer spanning. Naar verluidt zullen partijen die tegen de door de Europese Unie, de ECB en het IMF geëiste bezuinigingen zijn veel stemmers trekken.

Donderdag Wekelijkse werkloosheidsaanvragen VS, vorige week waren dit er 365.000
De Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd.
Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden.
De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week. Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een job toename van enige betekenis te signaleren.

Handelsbalans VS Vorige – 46 miljatd vorige – 49,9 miljard
De Handelsbalansindex meet het verschil in waarde tussen geëxporteerde en geïmporteerde goederen (export min import). Dit is de grootste component van de betalingsbalans van een land.
Exportgegevens kunnen een beeld geven van de Amerikaanse groei. Import geeft een indicatie van binnenlandse vraag.
Verder zullen in de Verenigde Staten de beleggers onder meer uitkijken naar een toespraak van Ben Bernanke, president van de Amerikaanse centrale bank, in Chicago op donderdag. De directeuren van de Federal Reserve banken in Richmond, Minneapolis, Dallas en Philadelphia zullen ook spreken tijdens bijeenkomsten.

Vrijdag Michigan Consument Sentiment Verwachting 76,2 Vorige 76,4
De Michigan Consument Sentiment Index meet het niveau van het consumentenvertrouwen in de ecomische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit.
Het wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 500 consumenten. Hogere noteringen duiden op een groter optimisme bij de consument.

In Amsterdam komen de volgende bedrijven met cijfers:

Dinsdag : DSM, Post NL, nabeurs Vastned Retail
Woensdag : ING, Bam Groep, Arcadis, Ordina, Wolters Kluwer nabeurs Aperam
Donderdag : Aegon, Arcelor Mittal, Wereldhave, Boskalis, Delta Lloyd, Heijmans, nabeurs Corio
Vrijdag : Eurocomm Prop, Logica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s