Beurs vooraf

on

De handel op de aandelenbeurzen zal komende week grotendeels worden bepaald door de ontwikkelingen rond de Europese schuldencrisis. De ogen zullen vooral gericht zijn op de Griekse formatiegesprekken, die vooralsnog niks hebben opgeleverd.

Werelds meest populaire socialenetwerksite Facebook gaat naar verwachting vrijdag naar de beurs in New York. Het bedrijf krijgt een notering aan de technologiegraadmeter Nasdaq. Verwachte introductieprijs zal tussen de 25-35 dollar liggen.

Dinsdag

Duitse BBP (Kwartaal) Vorige -0,2%, verwachting 0,1%
Duitse BBP (Jaarlijks) Vorige 1,5%, verwachting 0,8%

Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de meest algemene meting van de economische activiteit en is een sleutelindicator voor de gezondheid van de
economie. De driemaandelijkse procentuele wijzigingen in het BBP tonen de groei van de economie als geheel.

Duitse ZEW Economisch Sentiment Vorige 23,4, verwachting 19

Het Economisch Sentiment van het Duitse Zentrum für Europäische
Wirtschaftsforschung (ZEW) bepaalt het vertrouwen van de Duitse institutionele beleggers. Boven 0 indiceert optimisme terwijl onder 0 pessimisme indiceert.
Het is een voorlopende indicator van de conjunctuur. De notering wordt afgeleid uit een enquête onder een groep van zo’n 350 Duitse institutionele investeerders en analisten.

Consumptieprijsindex VS (jaarlijks) Vorige 2,7%, verwachting 2,3%
Consumptieprijsindex VS (maandelijks) Vorige 0,2%, verwachting 0,2%

De Consumptieprijsindex (CPI) meet de wijzigingen in de prijs van goederen en diensten. De Basisconsumptieprijsindex (CPI) meet de wijzigingen in de prijs van goederen en diensten uitgezonderd voeding en energie.BR/> De CPI meet de prijswijzigingen vanuit het standpunt van de consument.BR/> Het is een belangrijke manier om de wijzigingen in het koopgedrag en inflatie in de VS te meten.

ECB President Draghi Spreekt

 Mario Draghi (geboren op 3 September 1947) is een Italiaanse bankier en econoom die gouverneur van de Bank van Italië is geweest en Jean Claude Trichet opvolgde als president van de Europese Centrale Bank sinds november 2011. Als hoofd van de ECB, die korte termijn rente tarieven controleert, heeft hij meer invloed op de waarde van de EUR dan enig ander persoon. Zijn commentaar kan op korte termijn een positieve of negatieve trend bepalen.

Donderdag

Wekelijkse werkloosheidsaanvragen VS, Vorige 367.000, verwachting 365.000

De Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd.
Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden.  De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week. Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een job toename van enige betekenis te signaleren.

Philadelphia Fed Productie-index Vorige 8,5 verwachting 10,0

De Philadelphia Fed Productie Index bepaalt de economische gezondheid van de productiesector in het Philadelphia district. Elke notering boven 0 indiceert verbeterde condities voor de productiesector, terwijl een notering onder 0 een verslechtering van de condities aangeeft.
Het wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 250 producenten in het Philadelphia Federal Reserve District. Het kan een hulpmiddel zijn bij het voorspellen van de US ISM.

In Amsterdam komen de volgende bedrijven met cijfers:

Dinsdag : AMG, SNS Reaal
Woensdag : SBM Offshore
Vrijdag : Fugro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s