Beurs vooraf

on

De beurshandel staat ook deze week voor een groot deel in het teken van de Europese schuldencrisis. De onzekerheid over de toekomst van Griekenland en de zwakke ontwikkeling van de Europese economie stellen het vertrouwen van beleggers in de muntunie zwaar op de proef.

Dinsdag

Bestaande huizenverkoop VS vorige 4,48m, verwachting 4,60m
De bestaande Huizenverkoop meet de verkoop van de bestaande residentiële gebouwen op jaarbasis gedurende de voorafgaande maand.
Dit rapport helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat bijdraagt tot de analyse van de economie als een geheel.

Woensdag

Europese leiders spreken vandaag tijdens een informeel diner in Brussel over de zwakke Europese economie en manieren om de groei aan te zwengelen. Premier Mark Rutte gaf zondag echter al aan dat er geen concrete maatregelen van het overleg mogen worden verwacht. De leiders van de G8 benadrukten dit weekeinde al het belang van economische groei en gezonde overheidsbegrotingen. Overeenstemming over de manier waarop die doelen moeten worden gehaald, werd echter niet bereikt.

Nieuwe woningen verkoop, vorige 328.000, verwachting 335.000
De Nieuwe Woningen Verkoop meet op jaarbasis het aantal nieuwe residentiële woningen die verkocht werden gedurende de voorgaande maand.
Dit rapport helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat helpt bij de analyse van de totale economie. Het Nieuwe Woningen Verkooprapport is nogal volatiel en onderwerp van grote herzieningen

Donderdag

Diensten PMI voor Europa vorige 46,9, verwachting 47,0
Productie PMI voor Europa vorige 45,9, verwachting 46,1
De Inkoopmanagersindex (PMI) meet het activiteitsniveau van de inkoopmanagers in de diensten- en verwerkende sector. Elke notering boven 50 indiceert een expansie van de verwerkende sector, terwijl een notering onder 50 een recessie aangeeft.
Het geeft een indicatie over de gezondheid van de diensten- en verwerkende sector en productiegroei in de Eurozone. Handelaars volgen deze enquêtes van nabij omdat inkoopmanagers gewoonlijk een vroege toegang hebben tot de prestaties van hun bedrijf, wat een voorlopende indicator van de totale economische prestaties/productiviteit kan zijn.

Duitse Ifo Bedrijfsklimaat index vorige 109,9, verwachting 109,4
De Duitse Informatie en Foschung (Ifo) Bedrijfsklimaat Index bepaalt het bedrijfsklimaat en voorwaarden in de Eurozone.
De notering wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 7.000 bedrijven

Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding VS vorige 370.000, verwachting 374.000
De Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd.
Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden. De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week.
Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een jobtoename van enige betekenis te signaleren.

Basis Duurzame Goederen Bestellingen (Maandelijks) VS vorige -0,8 verwachting 1,1
De Basisbestellingen van duurzame goederen meet de wijzigingen in de totale waarde van nieuwe bestellingen voor duurzame producten, uitgezonderd transport.
Omdat bestellingen voor vliegtuigen zeer volatiel zijn, geeft het basiscijfer een betere maatstaf voor de trends van de bestellingen.
Een hogere notering indiceert stijging van de activiteit van de producenten.

Duurzame goederenbestellingen (Maandelijks) VS vorige -4,0 verwachting 0,5
De bestellingen van duurzame gebruiksgoederen meet de wijziging in de totale waarde van nieuwe bestellingen van duurzame gebruiksgoederen.
Een hogere notering indiceert een hogere productieactiviteit van de producenten.
Het rapport van de bestellingen van duurzame gebruiksgoederen is nogal volatiel en wordt gewoonlijk herzien bij de publicatie van het rapport van de bedrijfsbestellingen, ongeveer een week later.

Vrijdag

Michigan Consument Sentiment VS vorige 77,8 verwachting 77,7
De Michigan Consument Sentiment Index meet het niveau van het consumentenvertrouwen in de ecomische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit.
Het wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 500 consumenten.
Hogere noteringen duiden op een groter optimisme bij de consument.

In Amsterdam komen de geen bedrijven met cijfers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s