Goud

on

Jim Rogers: Koop vaste waarden als goud en zilver…….

Jim Rogers, de voorzitter van of Rogers Holdings, verwacht meer onrust op de wereldwijde financiële markten nadat verschillende Aziatische aandelenmarkten vrijdag daalden tot dieptepunten van de afgelopen vier maanden.

“De wereld heeft ernstige problemen, ik hou er niet van om dit te zeggen, maar het is waar,” Rogers vertelde dit aan CNBC.com op vrijdagochtend in Singapore. “Helaas zal er meer schuld en valuta-onrust te komen.”

Rogers zei dat hij had bijna alle de euro die hij bezat heeft afgedekt en was niet meer long in deze valuta.  “Ik hoop dat de euro overleeft, ik denk dat het zal overleven op een of ander manier,” zei Rogers, hij voegde eraan toe dat hij niet veel in aandelen belegd op dit moment.

De gerenommeerde grondstoffen investeerder zei dat hij long zit in echte activa, zoals goud, zilver en agrarische grondstoffen. “Ik beleg in echte activa, omdat als de wereldeconomie weer hersteld verdien ik geld omdat er tekorten ontstaan en als het nog slechter gaat worden gaan de overheden meer geld drukken, en die zal de waarde opdrijven van vaste activa”, zei Rogers.

Hij had verwacht dat de onrust pas in dit najaar zou starten en niet nu, want het is een verkiezingsjaar in Amerika. Die drukken dan geld en spenderen het geld voor de verkiezingen, en veel mensen gaan dan geld uitgeven om de economie draaiende te houden.

(Bron: edelmetaalplaza By Deepanshu Bagchee)

Goud technisch bekeken:

 
Daggrafiek:
Dagtrend : dalend
Aantal cycli : 4 (meestal 4/6 cycli voor weekcyclus)
Cyclus : 3 koersbar (bodem-bodem; 15 en 22bars, gemiddeld 20)

Goud heeft een bodem gezet op 16 mei jl. Het is echter een dalende trend en ik verwacht de komende dagen een opleving richting € 1620.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s