Beurs vooraf

on

Het verloop van de beurshandel zal de komende week vermoedelijk vooral worden bepaald door de ontwikkelingen in Griekenland en Spanje. Het kwartaalcijferseizoen is zo goed als voorbij en ook op macro-economisch gebied staat er weinig op de agenda.

Maandag

Amerika gesloten in verband met Memorial Day

Donderdag

ADP Nationaal Werkgelegenheidsrapport VSvorige 119.000 verwachting 140.000
Het ADP Nationaal Werkgelegenheidsrapport is een maatstaf van de maandelijkse wijziging van de niet-agrarische private werkgelegenheid, gebaseerd op een steekproef van geaggregeerde en anonieme loongegevens die representatief is voor ongeveer 400.000 Amerikaanse zakenlieden. Deze publicatie, 2 dagen voordat de officiële werkgelegenheidscijfers worden vrijgegeven, is een goede prognose voor de officiële niet-agrarische loonlijstengegevens. De wijziging in deze indicator kan zeer volatiel zijn.

Bruto Binnenlands Product (BBP) VS vorige 2,2% verwachting 1,9%
Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de meest algemene maatstaf om de economische activiteit te meten en een sleutelindicator van de economische gezondheid. De procentuele wijzigingen op jaarbasis (kwartaalwijziging x4) in het BBP tonen het groeipercentage van de economie in zijn geheel. Consumptie is veruit de belangrijkste component van het BBP van de VS en heeft er het grootste effect op. De cijfers kunnen nogal volatiel zijn van kwartaal tot kwartaal.

Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding VS vorige 370.000 verwachting 370.000
De Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd. Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden. De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week.
Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een jobtoename van enige betekenis te signaleren.

Vrijdag

Werkloosheidscijfer VS vorige 8,1% verwachting 8,1%
Het Werkloosheidscijfer is een meting van het percentage werklozen van de totale beroepsbevolking dat actief werkzoekend is en bereid tot werken in de US. Een hoog percentage indiceert zwakte op de arbeidsmarkt

Niet-agrarische loonlijsten VS vorige 115.000 verwachting 150.000
De Niet-agrarische loonlijsten meet de wijziging in het aantal tewerkgestelde mensen gedurende de laatste maand in alle niet-agrarische bedrijven. De volledige niet-agrarische loonlijst neemt ongeveer 80% van de werknemers die het totale bruto binnenlands product in de Verenigde Staten voor haar rekening.
Het is het enige belangrijkste deel van gegevens dat vervat zit in het tewerkstellingsrapport, wat beschouwd wordt als het beste overzicht van de economie.

ISM Productie-index VS vorige 54,8 verwachting 54,1
De Productie Index van het Institute of Supply Management(ISM) volgt de hoeveelheid van productieactiviteit van de vorige maand. Deze gegevens worden beschouwd als een zeer belangrijke en betrouwbare economische maatstaf. Als de index een waarde heeft onder 50, ten gevolge van een vermindering in de activiteit, duidt dit meestal op een economische recessie, zeker als de trend zich de volgende maanden voortzet. Een waarde aanzienlijk groter dan 50 indiceert gewoonlijk een tijd van economische expansie. De ISM index is het resultaat van een maandelijkse enquête onder meer dan 400 bedrijven in 20 sectoren in de 50 staten.
De toonaangevende kwaliteit van de ISM werd al bewezen in de tijd. Gedurende een recessie, kan de bodemwaarde van de ISM met een aantal maanden voorafgaan aan het keerpunt van de economische cyclus.

In Amsterdam komen geen bedrijven met cijfers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s