Beurs vooraf

on

De beurshandel wordt komende week gedomineerd door de Europese politiek. Die moet op donderdag en vrijdag bij de top van EU-regeringsleiders de basis zien te leggen waarop de toekomst van de eurozone kan worden gebouwd.
Een oplossing voor de crisis mag vrijdag niet worden verwacht, maar de EU-leiders kunnen het zich ook niet veroorloven met lege handen uit Brussel te vertrekken. Het IMF waarschuwde afgelopen week dat de schuldencrisis in een kritieke fase is beland, die de toekomst van de hele muntunie in twijfel trekt. Alleen diepere integratie kan de euro nog redden, bleek uit de woorden van het fonds.

Maandag

Nieuwe woningen verkoop VS
vorige 343.0000 verwachting 346.000
De Nieuwe Woningen Verkoop meet op jaarbasis het aantal nieuwe residentiële woningen die verkocht werden gedurende de voorgaande maand.
Dit rapport helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat helpt bij de analyse van de totale economie.
Het Nieuwe Woningen Verkooprapport is nogal volatiel en onderwerp van grote herzieningen.

Dinsdag

consumentenvertrouwen Verenigde Staten vorige 64,9 verwachting 63,5
Het Consumentenvertrouwen meet het niveau van vertrouwen van de consument in de totale economische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is in de totale economische activiteit. Een hogere notering duidt op een groter optimisme bij de consument.

Woensdag

Basis Duurzame Goederen Bestellingen (Maandelijks) vorige -0,9% verwachting 0,8%
De Basisbestellingen van duurzame goederen meet de wijzigingen in de totale waarde van nieuwe bestellingen voor duurzame producten, uitgezonderd transport.
Omdat bestellingen voor vliegtuigen zeer volatiel zijn, geeft het basiscijfer een betere maatstaf voor de trends van de bestellingen.
Een hogere notering indiceert stijging van de activiteit van de producenten.

Donderdag

Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding VS vorige 387.000 verwachting 385.000
De Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd.
Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden.
De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week.
Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een jobtoename van enige betekenis te signaleren.

Bruto Binnenlands Product (BBP) VS vorige 1,9% verwachting 1,9%
Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de meest algemene maatstaf om de economische activiteit te meten en een sleutelindicator van de economische gezondheid.
De procentuele wijzigingen op jaarbasis (kwartaalwijziging x4) in het BBP tonen het groeipercentage van de economie in zijn geheel.
Consumptie is veruit de belangrijkste component van het BBP van de VS en heeft er het grootste effect op.
De cijfers kunnen nogal volatiel zijn van kwartaal tot kwartaal.

Vrijdag

Chicago PMI vorige 52,7 verwachting 53,1
De Inkoopmanagers Index van Chicago is bepalend voor de economische gezondheid van de verwerkende sector in de Chicago regio.
Elke notering boven 50 indiceert een expansie van de verwerkende sector, terwijl een notering onder 50 een recessie aangeeft.
De Chicago PMI kan een hulpmiddel zijn bij het voorspellen van de VS ISM en heeft er gewoonlijk een indrukwekkende correlatie mee.

Michigan Consument Sentiment vorige 74,1 verwachting 74,3
De Michigan Consument Sentiment Index meet het niveau van het consumentenvertrouwen in de ecomische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit.
Het wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 500 consumenten.
Hogere noteringen duiden op een groter optimisme bij de consument.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s