Beurs vooraf

on

De grote vraag voor beleggers deze week is of de jubelstemming van vrijdag, na een succesvolle EU-top, langer zal aanhouden dan één dag. Daarbij zijn alle ogen nu gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), die donderdag zijn maandelijkse beleidsvergadering houdt.
De handelsvolumes op Wall Street zullen deze week waarschijnlijk wat lager liggen dan normaal. Veel Amerikanen grijpen de verkorte werkweek deze week aan om er een vakantie aan vast te plakken. Woensdag is het onafhankelijkheidsdag en zijn de beurzen gesloten.

Maandag

ISM Productie-index VS vorige 53,5 verwachting 52,0
De Productie Index van het Institute of Supply Management(ISM) volgt de hoeveelheid van productieactiviteit van de vorige maand. Deze gegevens worden beschouwd als een zeer belangrijke en betrouwbare economische maatstaf. Als de index een waarde heeft onder 50, ten gevolge van een vermindering in de activiteit, duidt dit meestal op een economische recessie, zeker als de trend zich de volgende maanden voortzet. Een waarde aanzienlijk groter dan 50 indiceert gewoonlijk een tijd van economische expansie. De ISM index is het resultaat van een maandelijkse enquête onder meer dan 400 bedrijven in 20 sectoren in de 50 staten.
De toonaangevende kwaliteit van de ISM werd al bewezen in de tijd. Gedurende een recessie, kan de bodemwaarde van de ISM met een aantal maanden voorafgaan aan het keerpunt van de economische cyclus.

Woensdag

Beurs Amerika gesloten in verband met onafhankelijksdag

Donderdag

Rentevoetbeslissing Europa vorige 1,00% verwachting 0,75%
De beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) over de kortetermijnrentevoet. De beslissing om de rentevoet te bepalen hangt grotendeels af van de groeiverwachting en inflatie. Het voornaamste doel van de centrale bank is het bereiken van prijsstabiliteit. Hoge rentevoeten trekken buitenlanders aan voor de best risciovrije return van hun geld, wat de vraag naar de valuta van het land drastisch kan doen stijgen.
Een hoger dan verwachte notering moet beschouwd worden als positief voor de Euro, terwijl een lager dan verwachte notering moet beschouwd worden als negatief voor de Euro.

ADP Werkgelegenheidswijziging buiten de landbouw VS vorige 133.000 verwachting 100.000
Het ADP Nationaal Werkgelegenheidsrapport is een maatstaf van de maandelijkse wijziging van de niet-agrarische private werkgelegenheid, gebaseerd op een steekproef van geaggregeerde en anonieme loongegevens die representatief is voor ongeveer 400.000 Amerikaanse zakenlieden. Deze publicatie, 2 dagen voordat de officiële werkgelegenheidscijfers worden vrijgegeven, is een goede prognose voor de officiële niet-agrarische loonlijstengegevens. De wijziging in deze indicator kan zeer volatiel zijn.

Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding VS vorige 386.000 verwachting 385.000
De Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding is een seizoensgezuiverde maatstaf van het aantal mensen die voor het eerst een aanvraag doen voor werkloosheidsuitkeringen gedurende de betreffende week. Deze gegevens worden verzameld door het Departement van Arbeid, en wekelijks in een rapport gepubliceerd.
Het aantal aanvragen voor werkloosheidsvergoeding wordt gebruikt als maatstaf voor de gezondheid van de arbeidsmarkt, omdat een reeks van toenamen erop duidt dat er minder mensen tewerkgesteld worden.
De aanvragen zijn nogal veranderlijk van week tot week.
Gewoonlijk is een verandering van tenminste 35K nodig om een jobtoename van enige betekenis te signaleren.

Vrijdag

Niet-agrarische loonlijsten VS vorige 69.000 verwachting 90.000
De Niet-agrarische loonlijsten meet de wijziging in het aantal tewerkgestelde mensen gedurende de laatste maand in alle niet-agrarische bedrijven. De volledige niet-agrarische loonlijst neemt ongeveer 80% van de werknemers die het totale bruto binnenlands product in de Verenigde Staten voor haar rekening.
Het is het enige belangrijkste deel van gegevens dat vervat zit in het tewerkstellingsrapport, wat beschouwd wordt als het beste overzicht van de economie.
De maandelijkse wijzigingen en herzieningen in de loonadministratie kunnen nogal volatiel zijn.

Werkloosheidscijfer VS vorige 8,2% verwachting 8,2%
Het Werkloosheidscijfer is een meting van het percentage werklozen van de totale beroepsbevolking dat actief werkzoekend is en bereid tot werken in de US. Een hoog percentage indiceert zwakte op de arbeidsmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s