3 beurschecks week 17

Marktontwikkelingen:
Ook deze week komen er weer veel bedrijven met hun kwartaalcijfers. In Amsterdam Philips, KPN, TomTom, Randstad, Reed Elsevier en Unilever.

Economisch nieuws:
Maandag wordt de bestaande huizenverkoop ( verwacht 5,01 m, vorige maand 4,98 miljoen) bekend gemaakt in de VS en de dinsdag verkoop van nieuwe huizen (verwacht 420.000). Deze rapporten  helpt de sterkte van de Amerikaanse huizenmarkt te analyseren, wat bijdraagt tot de analyse van de economie als een geheel.

Woensdag wordt de bedrijfsklimaat  en voorwaarden in de Eurozone bepaalt door de Duitse IFO Bedrijsklimaat index. (verwacht 106,2 vorige maand 106,7).

Vrijdag wordt in de VS het Bruto Binnenlands Product (BBP: verwacht 3,0%, vorig kwartaal 0,4%) bekend gemaakt. Het BBP is de meest algemene maatstaf om de economische activiteit te meten en een sleutelindicator van de economische gezondheid van de VS.

Grafiek van de week:
Philips heeft de winst in het eerste kwartaal zoals verwacht zien dalen. De verslechterende economische omstandigheden in met name Europa en de Verenigde Staten deden het elektronicaconcern pijn. De nettowinst daalde met ruim 11 procent tot 162 miljoen euro. Dat maakte Philips maandag bekend.

Het technisch plaatje van Philips:

In daggrafiek van Philips is te zien dat de koers snel door de vorige bodem is gezakt € 22,28. Dan zie je vaak dat de koers nog verder wil dalen.

22-4-2013 philips dag  8-27-20

Ook op weekbasis lijkt het erop dat Philips lagere koersen gaat opzoeken. De koers kan in eerste instantie richting de € 19 en € 20.

22-4-2013 philips 8-20-06

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s