De Super Bowl indicator wat heb je eraan?

on

De Super Bowl is een van de belangrijkste Amerikaanse sportevenementen. Niet iedereen weet dat dit evenement zijn naam dankt aan een onwaarschijnlijke bron: de ultra-stuiterballen die een rage was van 1965 tot 1970 in Amerika.

De Super Bowl trekt ruim 100 miljoen televisiekijkers en is daarmee samen met de finale van de UEFA Champions League het meest bekeken sportevenement ter wereld. Traditioneel worden vrienden uitgenodigd voor een party met eten en drinken, en wordt er gezamenlijk naar de wedstrijd gekeken. Het evenement wordt sinds 1984, toen Apple tijdens de Super Bowl de Apple Macintosh computer lanceerde middels een door Ridley Scott geregisseerde clip, ook veel gebruikt als decor voor nieuwe, dure en extravagante televisiereclames.

Twee American Football clubs strijden om wie zich de beste Football-ploeg van het land mag laten noemen. Vaak was het een strijd tussen een ploeg uit de voormalige National Football Conference (NFC) en uit de American Football Conference (AFC). Omdat de Amerikanen alles bijhouden, houdt men ook bij wat er gebeurt als er een winnaar kwam van de oude NFC of van de oude AFC. En wat bleek? Als de ploeg die vroeger in de NFC speelde won, steeg de beurs. Was de winnaar een voormalige club uit de AFC, dan daalden de koersen de rest van het jaar.

Deze Super Bowl indicator heeft het 80% van de gevallen bij het juiste eind gehad lees je in Wikipedia. Maar als je dit percentage nader analyseert blijkt dit voor de periode van 1975 – 1997 te zijn. Maar als je de periode van 1975 tot 2017 neemt was de score slechts 62%.

Dus je kunt je afvragen wat de nut nog is van deze indicator. Maar onthoudt dat de weg naar rijkdom niet is geplaveid met statistieken. Veel verschijnselen hebben niets te maken met de beurs en berust op toeval.

Afgelopen maand was de strijd tussen de New England Patriots en de Philadelphia Eagles. De Philadelphia Eagles won deze wedstrijd met 41-33, deze ploeg komt uit de voormalige NFC. En dat betekent dat de koersen van de aandelen het komend jaar zouden kunnen stijgen.
(bron: deels uit Wikipedia)

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s